Pârtiile de schi din staţiunea Râuşor, aflată în Masivul Retezat, vor fi extinse, din acest an, potrivit discuţiilor purtate vineri de prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, cu reprezentanţii administraţiei locale şi cei ai investitorilor privaţi din zonă, a informat Instituţia Prefectului, transmite Agerpres.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Proiectele de dezvoltate ale staţiunii au fost abordate vineri în cadrul unei întâlniri iniţiate de prefectul judeţului Hunedoara la sediul primăriei comunei Râu de Mori, la care au fost prezenţi primarul localităţii Flaviu Dilertea, şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, şi reprezentanţi ai investitorilor locali.

Conform concluziilor discuţiilor, în staţiunea Râuşor vor fi făcute investiţii importante pentru turismul estival sau din sezonul rece. Astfel, investitorii privaţi intenţionează să înceapă, din acest an, extinderea pârtiilor de schi, modernizarea instalaţiilor de transport pe cablu şi construirea de unor noi unităţi de cazare.

În acelaşi timp, pentru dezvoltarea turismului autorităţile locale vor accesa fonduri guvernamentale şi europene.

„Este foarte important pentru judeţul nostru să încurajăm investiţiile în turismul montan, în acelaşi timp cu sprijinul pe care îl oferim tuturor investitorilor în economia hunedoreană. Staţiunea Râuşor este deosebit de frumoasă şi autorităţile, împreună cu firmele private, trebuie să realizeze cât mai multe proiecte care vor duce la dezvoltarea economică a zonei”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara.

Staţiunea Râuşor se află pe versanţii nordici ai Masivului Retezat la altitudine de 1.250 metri, în Parcul Naţional Retezat.

În staţiune există un parc de aventură, construit pe arborii din apropierea Bazei Salvamontul din Râuşor. De asemenea, sub atenta supraveghere a salvamontiştilor, turiştii au acces la un perete de escaladă.

În perioada de iarnă principala atracţie este pârtia de schi. În staţiune se poate închiria echipament de schi, iar pârtia este dotată cu teleschi.

În celelalte perioade ale anului, turiştii pot face drumeţii pe traseele marcate din munţii Retezat.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania