Locuitorii județului Cluj care au nevoie de eliberarea cazierului judiciar se pot programa online pe o platformă creată în premieră în România.

Este vorba despre site-ul ecaziere.ro, un portal lansat în urma colaborării între Prefectura Cluj, IPJ Cluj și compania de IT Fortech, care a creat gratuit platforma.

Site-ul a devenit funcțional începând de vineri, iar programările pentru solicitarea documentelor de cazier judiciar se vor realiza în județul Cluj exclusiv online.

„Este o aplicație în premieră la nivel național. Este un prim pas spre digitalizarea acestui aspect, care este destul de solicitat, în continuare vedeți că avem aglomerație la ghișee pentru eliberarea cazierelor. Cazierul judiciar este un document de bază în mai multe domenii. El se obține în continuare în format fizic de la ghișeele dedicate ale Poliției Române. Având în vedere că la nivelul județului Cluj, nivelul de încărcare al acestor ghișee este unul foarte ridicat, datorită caracterului, să-i spunem mai activ al populației de aici. Nevoia de eliberare al acestui document este una foarte mare, de aici și aglomerațiile pe care le vedem la cele 10 puncte de eliberare a cazierului de la nivelul județului Cluj”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Inițiativa realizării acestei platforme a aparținut IPJ Cluj și a fost pusă în practică de partenerii de la Fortech, care au realizat o aplicație online simplă, ușor de utilizat pentru oricine are acces la internet, la calculator, laptop sau smartphone.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania