fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEPremieră în România. Clujenii se pot programa online pentru eliberarea cazierului judiciar

Premieră în România. Clujenii se pot programa online pentru eliberarea cazierului judiciar

Publicat în

spot_img
spot_img

Locuitorii județului Cluj care au nevoie de eliberarea cazierului judiciar se pot programa online pe o platformă creată în premieră în România.

Este vorba despre site-ul ecaziere.ro, un portal lansat în urma colaborării între Prefectura Cluj, IPJ Cluj și compania de IT Fortech, care a creat gratuit platforma.

Site-ul a devenit funcțional începând de vineri, iar programările pentru solicitarea documentelor de cazier judiciar se vor realiza în județul Cluj exclusiv online.

„Este o aplicație în premieră la nivel național. Este un prim pas spre digitalizarea acestui aspect, care este destul de solicitat, în continuare vedeți că avem aglomerație la ghișee pentru eliberarea cazierelor. Cazierul judiciar este un document de bază în mai multe domenii. El se obține în continuare în format fizic de la ghișeele dedicate ale Poliției Române. Având în vedere că la nivelul județului Cluj, nivelul de încărcare al acestor ghișee este unul foarte ridicat, datorită caracterului, să-i spunem mai activ al populației de aici. Nevoia de eliberare al acestui document este una foarte mare, de aici și aglomerațiile pe care le vedem la cele 10 puncte de eliberare a cazierului de la nivelul județului Cluj”, a declarat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

Inițiativa realizării acestei platforme a aparținut IPJ Cluj și a fost pusă în practică de partenerii de la Fortech, care au realizat o aplicație online simplă, ușor de utilizat pentru oricine are acces la internet, la calculator, laptop sau smartphone.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

A noua ediție a Concertului caritabil de colinde românești are loc pe scena Auditorium Maxium UBB

Artiști reprezentativi ai scenei muzicale clujene se întâlnesc pentru a noua oară pe scena Auditorium Maxium UBB pentru a-i colinda pe clujeni în prag de Crăciun. Organizat în scop caritabil de un grup de companii clujene și susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, tradiționalul Concert de colinde românești va avea loc joi, 21 decembrie, ora 19:00.