A șasea tranșă de vaccin de la Pfizer-BioNTech constă în 92.430 doze. Transportul va sosi pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj și Timișoara.

Dozele Pfizer BioNTech vor fi distribuite după cum urmează:

– Centrul Regional de Distribuție București: 35.100 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Cluj: 10.530 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Constanța: 9.360 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Iași: 11.700 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România marți, 26 ianuarie. Se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare, au precizat autoritățile duminică seara.

Pe 15 ianuarie a debutat etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare.

Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu 25 ianuarie și va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania