fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSAlte 92.430 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech întră astăzi în țară. Cum...

Alte 92.430 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech întră astăzi în țară. Cum vor fi distribuite

Publicat în

spot_img
spot_img

A șasea tranșă de vaccin de la Pfizer-BioNTech constă în 92.430 doze. Transportul va sosi pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj și Timișoara.

Dozele Pfizer BioNTech vor fi distribuite după cum urmează:

– Centrul Regional de Distribuție București: 35.100 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Cluj: 10.530 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Constanța: 9.360 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Iași: 11.700 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România marți, 26 ianuarie. Se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare, au precizat autoritățile duminică seara.

Pe 15 ianuarie a debutat etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare.

Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu 25 ianuarie și va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.

Adrian Meitner

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel