Candidatul Partidului Naţional Liberal la funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă din judeţul Caraş Severin, Ion Chisăliţă, a câştigat alegerile locale parţiale de duminică. Ion Chisăliţă este silvicultor de meserie, iar în perioada 2008 – 2012 el a mai deţinut funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă. 

Potrivit numărătorii paralele a partidelor politice, Ion Chisăliţă a obţinut 2.710 de voturi, în timp ce contracandidatul său, omul de afaceri Eugen Băleanu, reprezentând Partidul Verde, a obţinut 1.183 de voturi. Conform datelor disponibile pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, prezenţa la vot a fost de 36,37 %. 

Candidatura lui Adrian Constantin Torma, din partea PSD- PRO România, care a fost votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne în 27 septembrie 2020, a fost declarată nulă pentru că Biroul Electoral de circumscripţie Moldova Nouă i-a admis acestuia candidatura din partea PSD-PRO România, deşi Tribunalul Caraş-Severin a respins-o pentru că nu avea semnătura liderilor locali ai celor două partide, aşa cum prevede legea. PNL Caraş-Severin a depus o sesizare la BEC în care a reclamat că Adrian Constantin Torma a candidat pentru funcţia de primar în mod ilegal, iar BEC a decis anularea scrutinului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania