Primăria Sibiu va cumpăra cinci minibuze electrice care vor asigura transportul sibienilor și turiștilor în centrul vechi începând din luna septembrie anul acesta.

Contractul a fost semnat cu asocierea SC Anadolu Automobil Rom SRL & SC Telelink Services România SRL, singurul ofertant care s-a prezentat la cea de-a doua procedură de achiziţie organizată de Primăria Sibiu, prima fiind anulată din cauză că nu s-a depus nici o ofertă. Valoarea investiţiei în acest proiect dedicat mobilităţii alternative este de 9,91 milioane de lei, fiind finanţat din fonduri europene.

“Realizarea liniei verzi de transport public în centrul istoric a intrat în linie dreaptă. Am semnat contractul pentru achiziţia minibuzelor electrice care vor circula pe această linie. Prin acelaşi contract am cumpărat şi o staţie de încărcare rapidă, automate pentru bilete şi afişaje electronice pentru staţii. Termenul de livrare şi punere în funcţiune a acestora este de 8 luni. Scopul creării acestei linii de transport este acela de a degreva centrul istoric de maşini şi de a oferi sibienilor, cât şi turiştilor o alternativă de deplasare, alta decât autovehiculul propriu”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Minibuzele electrice sunt echipate cu motoare produse de BMW, asigură o autonomie de 160 de kilometri pentru fiecare încărcare completă, la o viteză medie de 20 km/oră, au 24 de locuri pentru călători fiecare, dintre care 10 pe scaune, sunt dotate cu computer de bord, ecrane de informare în interior şi camere video la interior şi exterior și vor oferi călătorilor WiFi gratuit.

Pe lângă minibuze, au fost achiziţionate şi dotările necesare pentru staţii şi operarea pe această linie: șase automate de eliberare a biletelor sau reîncărcare a abonamentelor care vor accepta atât plata cu cardul, cât şi plata în numerar și o staţie de încărcare a minibuzelor electrice cu încărcare rapidă, care va fi amplasată în Piaţa Gării. Alte cinci staţii de încărcare vor fi achiziţionate de Tursib şi vor fi amplasate la sediu pentru încărcarea minibuzelor peste noapte, la sediu. Fiecare dintre cele șase staţii de pe linie vor avea sistem electronic de afişaj, vor fi dispozitive pentru numărarea pasagerilor și un terminal de control a documentelor de călătorie.

Traseul Liniei verzi va urmări conturul inelului zonei centrale: Piaţa Unirii – str. Mitropoliei – str. Alexandru Odobescu – str. Măsarilor – piaţa Cibin – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – Gară – str. Constituţiei – bulevardul Corneliu Coposu.

Pe traseu, această linie de transport public va avea 13 staţii, din care 7 existente şi 6 staţii noi în următoarele locuri: în Piaţa Unirii, la intersecţia cu str. N. Bălcescu; str. Mitropoliei, la intersecţia cu str. Al. Odobescu; pe str. Al Odobescu în zona Teatrului Gong; str. Turnului, la intersecţia cu str. Faurului; str. Faurului, la intersecţia cu str. 9 mai; str. Ocnei, la intersecţia cu str. Târgu Fânului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania