fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEConsiliul Județean Sibiu a anulat programarea la vaccinare a angajaților care nu...

Consiliul Județean Sibiu a anulat programarea la vaccinare a angajaților care nu se încadrau pentru etapa a II-a

Publicat în

spot_img
spot_img

O parte dintre angajaţii Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu au fost programaţi să se vaccineze împotriva COVID-19, însă nu se încadrau pentru această etapă la acest centru. Președintele instituției a decis anularea acestor programări.

„În urma apariţiilor în mediul public a unor informaţii privind vaccinarea angajaţilor CJ Sibiu, facem următoarele precizări: Niciun angajat al Consiliului Judeţean Sibiu, care este eligibil în etapa a II-a de vaccinare, nu a fost vaccinat şi nu există programări valide în acest sens. Ca în majoritatea instituţiilor publice, şi la nivelul Consiliului Judeţean Sibiu a fost desemnată o persoană care să centralizeze datele angajaţilor care doresc să se vaccineze. Din totalul de 119 angajaţi ai CJ Sibiu aflaţi în plată, s-au înscris 69 de persoane, iar persoana responsabilă din cadrul instituţiei a solicitat sprijinul Biroului IT al Spitalului Judeţean Sibiu pentru înscrierea în platforma naţională a acestora. Dintr-o regretabilă eroare, o parte dintre persoanele aflate pe lista transmisă de CJ Sibiu au fost introduse alături de celelalte persoane eligibile să se vaccineze în cadrul centrului de vaccinare amenajat în cadrul Spitalului”, a transmis luni Consiliul Judeţean Sibiu.

Preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat că, imediat ce a fost sesizată cu privire la această eroare, a dispus măsura anulării programărilor. „Sunt total împotriva unor astfel de practici. Îmi îndemn de fiecare dată echipa ca, orice acţiune pe care o desfăşoară, să fie în conformitate cu legislaţia în vigoare şi nu există nicio susţinere din partea mea pentru eludarea etapelor pe care trebuie să le urmeze fiecare cetăţean pentru vaccinare sau pentru alte acţiuni similare. Vă încurajez ca oricând sesizaţi astfel de situaţii să mi le semnalaţi”, a declarat Daniela Cîmpean.

În prezent, angajaţii CJ Sibiu sunt introduşi în platforma naţională de vaccinare de către reprezentantul desemnat de conducerea instituţiei, fiecare angajat urmând să îşi facă individual programarea.

Precizările reprezentanților administrației județene sibiene vin în contextul în care profesorul Zeno Popovici, membru al USR PLUS Sibiu, a semnalat că angajaţi ai CJ Sibiu au fost programaţi pentru vaccinare la centrul care funcţionează la Spitalul Judeţean, pentru persoane eligibile primei etape, însă acest centru nu mai este disponibil pentru programări pe platforma naţională şi în cadrul celei de-a doua etape.

„Consiliul Judeţean îşi vaccinează tot personalul începând de mâine (vineri – n.r.) la centrul de vaccinare de la Spitalul Judeţean, care nu este pe platformă. Am văzut o confirmare de programare care arăta exact ca cea de pe platformă, deci rezultă că există centre de vaccinare pe platformă care nu-s vizibile de muritorii de rând”, a scris Zeno Popovici joi, pe pagina sa de Facebook.

Zeno Popovici a mai susținut că, în calitate de cadru didactic eligibil pentru vaccinarea în a doua etapă, a reuşit să se programeze abia în martie, la centrul din oraşul Avrig, în municipiul Sibiu nemaifiind locuri disponibile.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

Primăria Miercurea-Ciuc și-a digitalizat arhiva de documente; aproape un milion de pagini pot fi consultate electronic

Hotărârile Consiliului Local, dispoziții ale primarului, autorizații de construire, certificate de urbanism, documente de finanțe publice și contabile, documente de proiectele derulate  și de investițiile realizate din 2013 până în 2022 sunt doare câteva dintre tipurile de documente digitalizate