17.7 C
Cluj-Napoca

Expoziția interactivă „Space in the city”, organizată în colaborare cu NASA, la Cluj-Napoca

Publicat:

Publicul clujean are ocazia să vadă o expoziția interactivă inedită, care prezintă o călătorie unică prin istoria explorării spațiului, în incinta Parcului Industrial Tetarom 1 hala H2.

Expoziția „Space in the city”, creată în colaborare cu NASA și United States Space & Rocket Center, va fi deschisă în 6 februarie pentru o perioadă de aproximativ cinci luni.

Vizitatorii pot petrece momente unice admirând spațiul cosmic din celebra cupolă a Stației Spațiale Internaționale și pot să-și testeze abilitățile de astronaut, inclusiv prin probarea unor rutine din cadrul programului oficial de antrenament al astronauților Space Camp NASA.

Expoziția le permite vizitatorilor de toate vârstele să-și testeze abilitățile în simulatoare concepute pentru antrenamente reale înaintea zborurilor în spațiu: simulatorul de zbor pentru cel mai sofisticat și capabil avion de vânătoare – modelul F-18, experiențe Virtual Reality concepute pentru a trăi senzația zborului cu racheta sau a călătoriilor pe Marte sau pe Lună, celebrul giroscop – un simulator care testează capacitatea astronauților de a își păstra atenția și contactul cu realitatea în condiții de pierdere a controlului asupra navei sau simulatorul de aterizare a Space Shuttle.

Expoziția este organizată de Consiliul Județean Cluj și Tetarom SA, în parteneriat cu Asociația Proexpo și Showtime Productions.

Pentru mai multe detalii referitoare la program, activități și bilete, puteți accesa site-ul oficial al evenimentului – nasaexpo.ro sau pagina de Facebook.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img