Vântul puternic a rupt mai mulți copaci care au căzut pe liniile de tensiune și au lăsat mai multe localități din județul Alba fără energie electrică. În zona montană a județului Alba ninge viscolit și s-a depus zăpadă, vântul puternic provocând probleme majore rețelei de alimentare cu energie electrică.

Localități întregi din zona înaltă a Munților Apuseni au rămas fără energie electrică după ce mai mulți copaci au fost rupți de vântul puternic și au căzut pe liniile de medie tensiune. Cinci echipe de la Electrica încercă să remedieze problemele apărute, însă timpul nefavorabil le îngreunează activitatea.

Reprezentanții Electrica au comunicat că erau nealimentați 1069 de utilizatori din localitățile Avram Iancu, Vidra, Poiana Vadului, Albac, Garda de Sus, Scărișoara, Arieșeni și Lupșa.

De azi dimineață electricienii au pornit cu utilajele de teren să inspecteze liniile și să vadă unde sunt arbori căzuți, apelând chiar și la ajutorul unei șenilate speciale de la ISU.

În această seară este în continuare un cod galben de viscol pentru aproape toată țara pe, iar vântul ar putea sufla pe zonele înalte ale munților cu până la 100 km la oră.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania