Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, a inițiat un prim proiect de hotărâre în cadrul demersurilor pentru recuperarea numelui, siglei și palmaresului echipei de fotbal „Corvinul 1921”.

Acestea se află, de câțiva ani, în proprietatea unei persoane fizice care a și înregistrat brandul Corvinul la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci.

Iniţiativa primarului Dan Bobouțanu va fi supusă dezbaterii și votului Consiliului Local în ședința de vineri, 29 ianuarie. Proiectul de hotărâre prevede obținerea avizului de principiu, din partea Consiliului Local, pentru achiziționarea mărcii „Corvinul 1921” şi constituirea unei comisii, formată din consilieri locali şi reprezentanţi ai Primăriei, care să se ocupe de procedurile legale privind evaluarea şi achiziţia brandului.

„Primăria municipiului Hunedoara nu a deţinut niciodată brandul Corvinul. El a aparţinut clubului de fotbal susţinut de fostul combinat siderurgic. Printr-un concurs de împrejurări, cu mai mult de 10 ani în urmă, brandul a fost, practic, pierdut de comunitatea hunedoreană, iar acum se află în posesia unei persoane fizice care s-a arătat dispusă la negocieri. Până acum au fost doar discuţii pe această temă. Am reuşit, împreună cu juriştii Primăriei, să găsim o soluţie legală pentru a încerca recuperarea brandului. Sperăm ca procedurile să meargă bine şi să se finalizeze, perfect legal şi corect, cât mai repede cu putinţă. Facem acest efort deoarece brandul Corvinul este unul dintre elementele importante care, adunate, constituie identitatea municipiului Hunedoara”, a declarat primarul Dan Bobouţanu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania