Patronii unui local din Mureș au scăpat de un incendiu de proporții datorită unui pompier aflat în timpul liber.

Duminică, plutonierul adjutant Ioan Vodă era împreună cu familia în local și, dintr-o dată, curentul din încăpere s-a întrerupt și au început să se audă pocnituri ca de petarde din spatele localului.

„Experiența de peste 14 ani ca servant pompier în cadrul Detașamentului de Pompieri Târnăveni i-a spus colegului nostru că este vorba despre un scurtcircuit la tabloul electric. Salvatorul s-a deplasat de urgență la locul evenimentului și, ajutat de alte șase persoane din interiorul localului, a reușit să stingă incendiul instalat în urma unui scurtcircuit la tabloul electric”, potrivit ISU Mureș.

Pompierul și-a păstrat calmul, a coordonat intervenția stingerii și, împreună cu cele șase persoane, a stins incendiul folosind stingătoarele din interiorul localului, iar proprietarul a întrerupt curentul de la siguranța principală.

„Datorită spiritului civic și devotamentului față de nobila meseria, acesta a reușit sa intervină la timp, astfel prevenind un incendiu care se putea manifesta violent la un local de aproximativ 200mp., întrucât întreaga clădire este din lemn. Pe această cale îl felicităm și îi mulțumim colegului nostru plutonier adjutant Vodă Ioan și ne mândrim cu activitatea sa ca servant pompier”, a transmis ISU Mureș.

(FOTO: ISU Mureș)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania