Desfiinţarea unor compartimente din cadrul Consiliului Judeţean Sălaj, reorganizarea altora, majorări salariale pentru personalul contractual, dar şi diminuări ale numărului de posturi atât în instituţia judeţeană, cât şi în cele subordonate fac obiectul unor proiecte de hotărâre ce se află pe ordinea de zi a şedinţei din 28 ianuarie, transmite Agerpres.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Ne dorim îmbunătăţirea activităţii profesionale la nivelul Consiliul Judeţean Sălaj şi vom solicita consilierilor judeţeni aprobarea noii organigrame, care prevede reorganizarea activităţii unor departamente. Astfel, Compartimentul Relaţii Internaţionale, Cooperare şi Afaceri Externe se va desfiinţa, având în vedere că s-a constatat că volumul de muncă nu impune menţinerea unui compartiment. De asemenea, reducem numărul total de funcţii (posturi) aprobate de la 163 la 160, din care ocupate efectiv, la ora actuală, fiind 116”, a precizat preşedintele CJ Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu pentru sursa citată.

Reduceri de personal sunt propuse şi pentru instituţiile subordonate. Astfel la Biblioteca Judeţeană se are în vedere desfiinţarea unui post de bibliotecar, la Centrul de Cultură şi Artă Sălaj un post de instrumentist, iar la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă un post de paznic.

“Solicit responsabilitate şi profesionalism atât la nivelul instituţiei Consiliului Judeţean Sălaj, cât şi la nivelul instituţiilor subordonate, care au redus din posturile vacante, făcând o economie de aproximativ 170.000 lei”, a mai precizat preşedinte CJ Sălaj.

Pe de altă parte, în cadrul şedinţei de joi se vor propune şi majorări de salarii pentru unele categorii de personal, care nu au beneficiat de majorări în ultimii trei ani.

“Pe ordinea de zi a şedinţei din 28 ianuarie vom propune majorarea salariilor unor categorii din cadrul personalului contractual, cum ar fi şoferi, îngrijitori, muncitori calificaţi etc., deoarece de trei ani de zile salariile acestor angajaţi au rămas neschimbate, sunt aproape la nivelul salariului minim pe economie şi suntem în imposibilitatea de a angaja oameni calificaţi, de exemplu un electrician. Aceste majorări nu sunt în rândul funcţionarilor publici şi vor fi efectuate fără a depăşi plafonul salarial stabilit la nivelul Consiliului Judeţean”, a conchis Dinu Iancu Sălăjanu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania