13.7 C
Cluj-Napoca

Pârtie de schi dotată cu telescaun, inaugurată la Vărşag

Publicat:

Prima pârtie de schi dotată cu telescaun din Munţii Harghita, a fost inaugurată, luni, la Vărşag, cu sprjinul financiar la guvernului de la Budapesta.

Pârtia de schi, cu un grad mediu de dificultate și o lungime de 1 050 metri, are o diferenţă de nivel de 161 metri și este dotată
cu un telescaun cu două locuri, un ratrack pentru întreţinerea pârtiei, cinci tunuri de zăpadă şi un bazin de alimentare cu apă de
8 000 de metri cubi.

Asociaţia “Székelyvarság Négyévszakos Sí és Túraközpont” (Centrul de Schi şi Drumeţii Patru Anotimpuri Vărşag), care a realizat pârtia, a obţinut o subvenţie din Ungaria de 420 de milioane de forinţi (1.18 milioane euro) de la Secretariatul de Stat pentru Politici Naţionale al Cancelariei Prim-ministrului. La realizarea pârtiei a fost consultată, din punct de vedere profesional, şi campioana de schi alpin Edit Miklós, originară din Miercurea Ciuc, fosta preşedintă a Federaţiei Ungare de Schi.

La ceremonia de inaugurare a participat și Árpád János Potápi secretar de stat responsabil pentru politici naţionale al Cancelariei Prim-ministrului Ungariei, care a declarat că ministrul ungar al finanţelor, Mihály Varga, a susţinut iniţiativa localnicilor şi astfel s-au realizat mai multe investiţii în Vărşag.

Potápi a spus că un obiectiv pe termen lung ar putea fi conectarea staţiunilor de schi care funcţionează izolate în Munţii Harghita, cum ar fi pârtiile de schi de la Băile Harghita şi Harghita-Mădăraş. Acestea să fie dirijate spre Depresiunea Ciucului şi Vărşag, realizându-se astfel un sistem de pârtii de schi cum nu mai există altul în regiune.

Ernő Tamás, primarul comunei Vărşag, a declarat că localitatea montană a reuşit până în prezent, în principal în timpul verii, să atragă turişti, iar această investiţie face comuna atractivă chiar şi în sezonul de iarnă.

Sursa: MTI

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img