Consiliul Judeţean Cluj a anunțat participanţii la trafic că, marți dimineața, pe raza judeţului nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece pe mai multe sectoare de drum.

Din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius și a căderilor de zăpadă înregistrate în ultimele 24 de ore, pe mai multe drumuri judeţene traficul rutier a fost îngreunat.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 59 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 23 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 60 de drumuri judeţene, cu 27 de utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 160 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de luni s-a intervenit pe trei drumuri judeţene, cu patru utilaje. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri judeţene, cu zece utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 200 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de luni s-a intervenit pe cinci drumuri judeţene, cu trei utilaje. La această oră nu se impune intervenția pe niciun drum județean situat în zona Dejului. În cadrul acestor acţiuni nu a fost necesară folosirea de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru curățarea zăpezii și lărgirea carosabilului şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania