Consiliul Județean (CJ) Cluj va dezbate în următoarea ședință un proiect de hotărâre privind preluarea unui drum comunal și trecerea lui în categoria drumurilor de interes județean.

Este vorba despre drumul comunal 21B Cătina – limită cu județul Bistrița-Nasăud, care are o lungime de 3,7 kilometri.

Administrația județeană vrea să preia acest drum pentru că are o funcție strategică, fiind sectorul de legătură între drumul județean 161F și județul Bistrița-Năsăud. Ulterior aprobării acestui demers, noul drum județean va putea fi inclus în Programul de modernizare și reabilitare a drumurilor județene.

Potrivit CJ Cluj, printre beneficiile directe și imediate ale reîncadrării funcționale a acestui sector de drum se numără creșterea mobilității populației și a transportului de bunuri, respectiv eficientizarea activităților economice și a investițiilor din zonă. În acest fel se va asigura o legătură mai rapidă între reședința de comună Cătina și reședința comunei învecinate, Budești. De asemenea, acest drum reprezintă și o rută alternativă de acces al locuitorilor din estul județului Cluj, prin intermediul DJ 151, către localitățile din județele învecinate, respectiv Bistrița-Năsăud și Mureș.

„Intenția noastră este de a prelua și reabilita acestor sector, cu consecințe favorabile în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială a întregii zone. Va fi, astfel, facilitat accesul atțt spre județul Bistrița-Năsăud, cât și spre localitățile limitrofe din Mureș. Beneficiile vor fi multiple, clujenii au putut deja constata felul în care am intervenit pe drumul județean 103Z Sălicea – Micești – Tureni, drum care, la rândul lui, a fost unul comunal preluat de Consiliul Județean”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania