Cel mai mare proiect imobiliar din România, denumit Transilvania Smart City, este pregătit de lansare, urmând să includă 10.000 de apartamente, un mall, şcoli, supermarketuri, un hotel şi un aparthotel, spaţii de birouri, parcuri şi săli de conferinţă. Lucrările au încept deja, investiţia urmând să depăşească 700 de milioane de euro.

Primul lot de 800 de apartamente ale proiectului Transilvania Smart City (TSC) va fi gata în maximum doi ani, susțin reprezentanții dezvoltatorului, SDC Imobiliare. Etapa inițială a construcției se va desfășura pe 3 hectare și, pe lângă cele 800 de apartamente, va include un aparthotel, o creșă, magazine, cafenea, restaurante, sală de sport, bancă, un magazin Lidl și un parc. Lucrările pentru această prima etapă sunt estimate să fie finalizate în 24 de luni.

Livrările la domiciliu în interiorul acestui mega-complex vor fi făcute cu ajutorul dronelor, iar din cartier se va putea ajunge la aeroport, aflat la 1 kilometru distanţă, cu o telegondolă. Dezvoltatorul spune că a ținut cont de nevoile comunității clujene astfel că orașul din cadrul orașului va avea atât clădiri cu funcțiuni educaționale – școală, grădiniță, creșă, cât și de recreere și sănătate – parc, zonă de sport & spa, pistă de alergare, outdoor fitness și o zonă destinată animalelor de companie. Ba mai mult, aici va exista chiar și un heliport, care are deja acceptul Autorității Aeronautice și va fi pus la dispoziția SMURD.

În interiorul mega-complexului imobiliar care se va întinde pe o suprafață de peste 350.000 mp de pe str. Moș Ion Roată, pe unul dintre dealurile Clujului, va fi construit și un Mall-ul care va acoperi 100.000 mp.

Transilvania Smart City este conceput ca un mic oraș prin care vor circula autobuze electrice, șoferii vor putea vedea direct de pe smartphone care sunt locurile libere de parcare, iar nivelurile de poluare și zgomot vor fi identificate prin senzori.

O telegondolă va lega cartierul de aeroport, dar și de centrul comercial Iulius Mall. Cartierul va avea stații pentru încărcat mașini electrice, concierge și chiar o stație pentru drone, cu care vor fi livrate pachete la domiciliu. Proiectul prevede și amenajarea a două lacuri, un amfiteatru în aer liber, spa și piscină interioară și exterioară.

Cartierul va avea propriul sistem de pază, monitorizare și supraveghere. Dezvoltatorul susține că banii necesari construcției provin atât din surse proprii, cât și de la mai multe fonduri de investiții străine. Proiectul, pentru care planul urbanistic zonal este aprobat, va fi finalizat în cinci ani.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania