Consilierii judeţeni din Maramureş au votat miercuri, în unanimitate, înființarea societății comerciale Parcuri Industriale Maramureș SA, la care vor avea statut de asociat unic unitățile administrativ teritoriale din județ.

Proiectul este unul dintre obiectivele propuse și asumate de către președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, încă de la începutul mandatului.

“Consider că este un proiect oportun care va aduce multe beneficii pe plan local, cu atât mai mult cu cât până în acest moment în județul Maramureș nu au mai fost înființate astfel de parcuri industriale. Am început să lucrez la acest obiectiv încă din prima săptămână de mandat. Am purtat deja primele discuții cu potențiali investitori și am început discuțiile cu UAT-urile pentru identificarea unor terenuri, următorul pas fiind încheierea unor parteneriate cu aceste unități care dețin terenurile. Am identificat deja mai multe posibilități de amplasare a unor astfel de parcuri industriale, prima dintre ele fiind Baia Mare, apoi Recea, Dumbrăvița, Groși, Șomcuta, Fărcașa, Sighet și Lăpuș. Sunt de părere că fiecare regiune istorică din Maramureș are nevoie de un astfel de parc industrial.”, a declarat Ionel Bogdan

Consiliul Județean și SC Parcuri Industriale Maramureș SA vor face investiții în vederea realizării acestui proiect atât din fonduri proprii, cât și din fonduri nerambursabile. Tot în cadrul ședinței de miercuri a fost aprobat un buget în valoare de 5 milioane de lei ca aport la capitalul social al societății, sumă provenită din excedentul anual al bugetului județului Maramureș, rezultat la încheierea exercițiului bugetar pe anul 2020.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania