Zăpada și frigul nu sunt un impediment pentru o vidră jucăușă și simpatică, surprinsă în imagini scăldându-se în apele reci ale unui râu de munte din Parcul Național Defileul Jiului.

Vidra jucăușă, care își face siesta pe malul râului, a fost surprinsă în imagini de un specialist al Romsilva, iar filmarea postată pe pagina de socializare a devenit virală.

Vidra este un mamifer semiacvatic din familia Mustelidae cu habitatul în jurul apelor curgătoare sau a lacurilor, arată cei de la Regia Națională a Pădurilor, care ne oferă aceste imagini.

Vidra are corpul perfect adaptat mediului acvatic, cu picioare scurte și membrană interdigitală, coada lungă și musculoasă pe care o folosete la înaintat și schimbarea direcției. Are capul mic și urechile adaptate vieții acvatice, fiind mici și acoperite cu pliuri când se află sub apă. Are o blană închisă la culoare, densă și lucioasă, care îi oferă protecție inclusiv sub apă.

„În general, masculul cântărește până la 8 kilograme, iar femela are o greutate mai mică, de circa 5 kilograme, lungimea corpului putând ajunge la 1 metru”, arată specialiștii Romsilva.

Vidra se hrănește în special cu pește, dar consumă și crustacee, amfibieni și nevertebrate acvatice.

Parcul Național Defileul Jiului, unde afost filmată simpatica vidră are o suprafață de peste 11.000 de hectare, între masivele Parâng și Vâlcan, pe raza județelor Hunedoara și Gorj.

Din cele peste 11.000 de hectare ale parcului, aproape 9.500 de hectare sunt păduri, 8.984 de hectare fiind în zone de protecție strictă sau integrală, unde intervenția umană nu este permisă.

Imaginile au fost realizate de Tibi Feczko de la Romsilva – Parcul Național Defileul Jiului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania