Așa după cum Știrile Transilvaniei anunța încă din 24 ianuarie, Domeniul schiabil Transalpina-Voineasa își deschide oficial porțile pentru iubitorii sporturilor de iarnă mâine, 29 ianuarie la ora 9.00

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Domeniul schiabil Transalpina-Voineasa, unul dintre cele mai spectaculoase din țară, se va deschide mâine, 29 ianuarie, începând cu ora 9.00, anunță administratorii într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Conform declarațiilor administratorilor domeniului schiabil, în ultimele zile s-a muncit intens pentru pregătirea pârtiilor, montarea de plase de protecție, montarea saltelelor de protecție pe stâlpi, montarea tunurilor de zăpadă, scoaterea cablului de la teleski care era căzut pe pământ cu doi metri de zăpada peste el, deszăpezirea spațiilor tehnice a peroanelor și multe altele.

Ieri au sosit și membrii comisiei de inspectorii de la CNCIR pentru inspecția instalațiilor în vederea reautorizării ISCIR. Totul a fost înregulă, așa că tot ce mai trebuie sunt schiorii care să aducă voia bună și veselia.

Au fost anunțate și tarifele pentru acest sezon.

Domeniul schiabil Transalpina-Voineasa are o lungimea totală a partiilor de aproximativ 6 km.

Altitudinea la baza pârtiei este de 1350 de metri. De aici pornește o telegondola pe o lungime de aproximativ 2.9 Km, ajungând la 1800 de metri, de unde ascensiunea se continuă cu un teleschi care urcă până la 2000 de metri pe Vârful Bora.

În condiții ideale, zăpada se menține aici până în luna mai, fiind un paradis pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania