Secția de Urologie a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a fost modernizată, iar activitatea medicală va fi reluată, în scurt timp, în spațiul nou reabilitat.

Investiția a inclus lucrări de recompartimentare, de reabilitare a pereților și pardoselilor, realizarea lucrărilor de tâmplărie uși și geamuri, refacerea canalizării și a instalațiilor sanitare, electrice, de încălzire și climatizare, precum și a celor de semnalizare și alarmare incendiu. De asemenea, au fost montate aparatele de aer condiționat, corpurile de iluminat pentru paturile pacienților și instalația de oxigen.

Valoarea totală a investiției a fost de aproape două milioane de lei, din care 1,1 milioane de lei au fost alocate de Ministerul Sănătății, iar restul, de Consiliul Județean (CJ) Satu Mare.

“Secția de Urologie, recent renovată, a fost preluată astăzi de echipa medicală de specialitate. Acest proiect a fost o datorie veche, fiind vorba despre una dintre secțiile cu cele mai bune rezultate ale Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Pe lângă lucrările realizate, secția va fi dotată cu cele mai moderne echipamente, care vor asigura condiții demne de secolul XXI, atât pacienților, cât și personalului medical. În același timp, renovarea secției de Terapie Intensivă progresează într-un ritm foarte bun, ceea ce ne permite să sperăm că în decurs de cinci săptămâni lucrările se vor încheia și aici, iar până la începutul primăverii ne dorim să finalizăm și lucrările la structura modulară a secției de Neurologie”, a declarat președintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba.

Secția de Urologie funcționează cu 30 de paturi și este una dintre cele mai cunoscute secții de această specialitate din țară.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania