20.8 C
Cluj-Napoca

Director ICI: Cel mai slab punct care trebuie remediat când vine vorba de securitatea cibernetică este atitudinea oamenilor

Published:

Cel mai slab punct care trebuie remediat când vine vorba de securitatea cibernetică este atitudinea oamenilor faţă de ameninţările din cyberspace, a declarat joi Adrian Victor Vevera, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI), cu prilejul unei conferinţe online.

“Pentru noi provocarea majoră este găsirea de oameni bine pregătiţi care să lucreze în acest domeniu al securităţii cibernetice şi, de asemenea, este dificil să găseşti un partener, atunci când discutăm cu unul dintre partenerii noştri sau cu un client, care să aibă aceeaşi înţelegere pe care o avem noi cu privire la o ameninţarea la adresa securităţii cibernetice” a spus Adrian Victor Vevera la un panel în cadrul conferinţei “Coronavirusul şi Cyberspaţiul: un an de schimbări şi provocări”.

Adrian Victor Vevera a precizat că majoritatea oamenilor dau dovadă de naivitate atunci când cred că “nu au nimic important în computer sau în telefon” iar această problemă există atât în cazul tinerilor cât şi al persoanelor în vârstă. “Este aceeaşi problemă atât în cazul tinerilor cât şi în cazul persoanelor în vârstă care au aceeaşi abordare când vine vorba de provocările la adresa securităţii cibernetice. Vârstnicii nu au acest gen de experienţă iar în cazul tinerilor pentru că nu cred că au ceva important în computerul lor. Nu înţeleg că au date personale, date financiare, au foarte multe secrete personale şi folosesc aceeaşi parolă pentru toate dispozitivele”, a subliniat directorul general al ICI.

Acest articol face parte din seria NOUA ALFABETIZARE, o inițiativă susținută de CLUJ IT CLUSTER în parteneriat cu ȘTIRILE TRANSILVANIEI

Sursa: Agerpres

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img