fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIENoua organigramă la Primăria Târgu Mureș. Reducere cu 25% a personalului și...

Noua organigramă la Primăria Târgu Mureș. Reducere cu 25% a personalului și mai puține funcții de conducere

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soos Zoltan, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, lansarea în consultare publică a proiectului noii organigrame, cerându-le tuturor celor interesați să trimită sugestii referitor la această temă în termen de 45 de zile.

Noua organigramă se dorește a fi mai suplă și mai funcțională și, nu în ultimul rând, să garanteze o alocare eficientă a resurselor de la bugetul local.

La acest moment, organigrama este supradimensionată, în special în ce privește funcțiile de conducere, gradul de ocupare a acestora fiind la nivelul maximal permis de lege (12% din numărul total de angajați).

„Totodată, se doreşte ca personalul să fie angajat corespunzător pe post, în urma promovării unor concursuri. Analiza organigramei actuale a scos la iveală situaţii interesante – nu există niciun angajat pe post de şofer, toţi fiind încadraţi ca inspectori; toate secretarele de la birouri şi cabinete sunt încadrate pe funcţia de şef serviciu. Sunt situaţii în care, la 15 oameni, există un şef serviciu, un director şi un director adjunct”, a declarat primarul Soos Zoltan.

Noua organigramă propune reducerea cu circa 25% a personalului angajat la Primăria Târgu Mureș și serviciile subordonate, cu accent pe reducerea funcțiilor de conducere. În acest fel, s-ar realiza o economie la buget de circa 3 milioane de euro/an.

Cei care nu doresc să se prezinte la concurs / nu vor lua concursul vor beneficia de toate drepturile legale, cu excepția acordării de salarii compensatorii.

Noua organigramă prevede și ca o serie de servicii și direcții să aibă personalitate juridică – Poliția Locală, Direcția Impozite și Taxe Locale, Administrația Serelor, Parcurilor și Zonelor Verzi – ceea ce înseamnă că vor funcționa după un buget prestabilit, dar vor trebui să aibă și venituri proprii.

(Foto credit: Cristian Daniel Mariș)

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

UBB conduce proiectul prin care vor fi digitalizate cele mai vechi scrieri despre Sighișoara

Cele mai vechi scrieri existente în Biblioteca Documentară a Muzeului de Istorie din Sighişoara, dar şi în alte arhive şi biblioteci din ţară referitoare la acest burg urmează să fie scanate pentru a fi accesate online, în cadrul unui proiect coordonat de Centrul de Diplomatică şi Paleografie Documentară Medievală TRANS.SCRIPT al Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Primăria Miercurea-Ciuc și-a digitalizat arhiva de documente; aproape un milion de pagini pot fi consultate electronic

Hotărârile Consiliului Local, dispoziții ale primarului, autorizații de construire, certificate de urbanism, documente de finanțe publice și contabile, documente de proiectele derulate  și de investițiile realizate din 2013 până în 2022 sunt doare câteva dintre tipurile de documente digitalizate