fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEO nouă strategie în programul ”Testăm pentru sănătatea maramureșenilor”. Mai multe teste...

O nouă strategie în programul ”Testăm pentru sănătatea maramureșenilor”. Mai multe teste rapide antigen și deschiderea de noi centre de testare

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean (CJ) Maramureș aduce îmbunătățiri importante programului ”Testăm pentru sănătatea maramureșenilor”. Pentru prevenirea creșterii numărului de infecții cu COVID-19, președintele administrației județene, Ionel Bogdan, a propus consilierilor județeni o serie de măsuri care vor duce la creșterea numărului de teste efectuate.

A fost implementată procedura de efectuare a testărilor cu teste rapide antigen, au fost deschise alte noi centre de testare și a fost dublat bugetul alocat acestui proiect. Consilierii județeni au aprobat suma de două milioane de lei, urmând ca testările să fie făcute pe întreaga perioadă a anului în curs.

”Acum ne vom adresa unui număr de 40.000 de maramureșeni. Se vor putea programa pe platforma online www.testaminmaramures.ro profesorii, elevii, precum și persoanele aflate în categoria de risc, dar și alții. Ne dorim eficientizarea programului astfel încât un număr cât mai mare de maramureșeni să aibă acces la testare, fără să se mai pună presiune pe unitățile spitalicești care au ca prioritate testarea pacienților simptomatici și a contacților acestora. În acest mod se vor reduce timpii de așteptare în vederea programărilor, acesta fiind unul dintre motivele pentru care în 2020 mare parte a celor care s-au înscris pe platforma online, respectiv 7.500 de persoane, deși erau eligibili, nu s-au mai putut testa, fiind efectuate doar 2.900 de teste”, a declarat președintele CJ Maramureș.

Pentru a facilita accesul maramureșenilor la noul program, au fost încheiate protocoale de colaborare cu opt unități medicale: Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare, Spitalul Municipal Sighetu Marmației, Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș, Centrul de Permanență Seini, Centrul de Permanență Dragomirești.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel