21.8 C
Cluj-Napoca

Transparency International: România, Ungaria și Bulgaria – cele mai corupte țări din UE

Publicat:

România, alături de Ungaria și Bulgaria, sunt cele mai corupte țari din UE, conform clasamentului realizat de Transparency International. Organizația atrage atenția că răspunsul la pandemia Covid-19 depinde de gradul de corupție din fiecare țară.

Cu un scor de 44 de puncte din 100, România rămâne în continuare în top trei cele mai corupte ţări din Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat de presă al Transparency International (TI) România, dat publicităţii joi.

Deşi punctajele sunt similare cu cele din 2019 pentru majoritatea statelor membre, în premieră, trei state împart ultimul loc în clasamentul întocmit la nivelul UE – România, Bulgaria şi Ungaria – cu acelaşi scor: 44 de puncte din 100 posibile.

Percepţia asupra corupţiei din sistemul public şi mediul de afaceri din România rămâne neschimbată comparativ cu 2019, la fel şi în cazul Ungariei, în timp ce Bulgaria are un punct în plus faţă de anul anterior.

Raportul Transparency International privind Indicele de Percepţie a Corupţiei (IPC) la nivel global analizează corupţia din sectorul public, aşa cum este percepută de mediul de afaceri şi de experţi independenţi din 180 de ţări. Scorul este unul de la 0 la 100 pentru fiecare ţară0 fiind „foarte corupt”, iar 100 „foarte curat”.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img