fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂOfelia Popii, actriță a Teatrului Naţional din Sibiu, debutează ca regizor de...

Ofelia Popii, actriță a Teatrului Naţional din Sibiu, debutează ca regizor de film cu ”Cea mai frumoasă zi”, care are premiera în 11 februarie

Publicat în

spot_img
spot_img

Filmul ”Cea mai frumoasă zi” va avea premiera luni, pe platforma www.scena-digitala.ro, şi marchează debutul ca regizor de film al actriţei Ofelia Popii de la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

Acest film este o adaptare după spectacolul „O zi de vară” regizat tot de Ofelia Popii şi va avea premiera pe 11 februarie, în Sala Mare a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu.

„Aceasta este partea bună a situaţiei în care ne-am aflat atunci, în pandemie, când noi am făcut spectacolul şi trebuia să avem şi o variantă online. Şi dacă a trebuit să filmez, am preferat decât să filmez spectacolul, să fac un film. A fost o provocare. În plus, mă fascinează filmul, nu numai ca actor. Fiind mai liberă de la teatru în ultima perioadă, am avut ocazia să filmez şi îmi place foarte tare. (…) Pasiune am în tot ce fac legat de artă sau de teatru sau de film”, a declarat luni, pentru AGERPRES, Ofelia Popii.

„Cea mai frumoasă zi” a fost filmat în Sibiu, în diverse locuri: la Teatrul Naţional „Radu Stanca”, în Pădurea Dumbrava, în centrul municipiului. Filmul are în distribuţie doi actori, Adrian Matioc şi Ciprian Scurtea, cei care apar şi în spectacolul de teatru ce va fi prezentat publicului pe 11 februarie.

„Trăim în izolare şi murim în singurătate. Destinul este propriul psihic care ne conduce cu o voinţă ce nu ne aparţine. Avem nevoie de celălalt pentru a găsi un scop, un sens într-o competiţie care duce la exterminare. Ce înseamnă să pierzi? Ce înseamnă să câştigi? Ce e nevoia asta aproape animalică de a fi câştigător? În câteva clipe, în timpul unei vieţi care ţine cât o zi, salvarea este râsul. Trăim în clişee, ne construim reguli pe care le spargem ca să construim alte reguli, luptăm pentru libertăţi care nu fac altceva decât să ne constrângă. Râsul, el singur, eliberează. Să râdem atunci de viaţă şi moarte, de dragoste şi ură, de ideea de om!”, a declarat Ofelia Popii în prezentarea filmului pe platforma www.scena-digitală.ro.

Ofelia Popii a mai precizat, pentru AGERPRES, că pregăteşte un nou film în premieră, pe care îl va realiza cu studenţii de la Teatru, la finalul lunii februarie.

În ianuarie, Ofelia Popii a filmat în Bulgaria, unde este singura actriţă româncă din distribuţia unui film de lung metraj bulgar.

Ofelia Popii a primit Premiul UNITER pentru Cea mai bună actriţă în rol principal în 2019 pentru rolurile Seigen şi Shinnobu Sota din spectacolul „Povestea prinţesei deocheate”, regia şi scenariul semnate de Silviu Purcărete.

(FOTO: Teatrul Național din Sibiu)

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

Sezonul de schi la Păltiniș Arena se deschide pe 30 noiembrie

30 noiembrie va fi prima zi în care complexul Păltiniș Arena își va deschide porțile în acest an, la timp pentru ca toată lumea să poată profita de minivacanța prilejuită de Ziua Națională a României.

“Povestea soldatului”, pe muzica lui Igor Stravinski, la Sibiu

Inspirat de compoziția omonimă a lui Igor Stravinski, scrisă în timpul Primului Război Mondial, “Povestea soldatului” face apel la una dintre cele mai puternice dihotomii din istoria omenească, adică lupta între dorința de câștig material și faimă și trăirea unei vieți liniștite, în conformitate cu natura, ce poate aduce bucurii autentice.