21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEVIDEO | Matei Creiveanu, noul city manager al Timișoarei. Dominic Fritz: „Are...

VIDEO | Matei Creiveanu, noul city manager al Timișoarei. Dominic Fritz: „Are o dublă experiență. A lucrat timp de 18 ani în privat, dar are o solidă experiență de colaborare cu administrația publică”

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, l-a prezentat luni, într-o conferință de presă, pe noul city manager al municipiului, Matei Creiveanu.

Cu experiență în sistemul bancar și cu proiecte importante derulate în colaborare cu administrații publice locale din Europa Centrală și de Est, Matei Creiveanu a fost selectat din peste 300 de persoane care au aplicat pentru funcția de administrator public al Timișoarei.

Principalele declarații ale primarului Dominic Fritz

„Mă bucur că s-a încheiat un proces inedit de recrutare. Am avut peste 300 de persoane care au aplicat pentru aceasta funcție de city manager și pot să spun că am avut candidaturi de la niște profesioniști extraordinari. Acest concurs a fost câștigat de Matei Creiveanu. Matei Creiveanu a fost din 2014 directorul reprezentanței în România al băncii HYPO NOE Landesbank für Niederösterreich und Wien. Este banca de dezvoltare a landului Niederosterreich din Austria, una dintre cele mai importante bănci austriece. Și în același timp a fost și directorul firmei de facility, administrare imobile, deținută de această bancă. Are experiență atât în administrarea unui patrimoniu, cât și în lumea financiară.

Matei Creiveanu este economist. A absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti. A absolvit și liceul german și are 42 de ani. Mă bucur foarte mult că Matei s-a hotărât să ni se alăture. Este unul dintre acei oameni realizați profesional și material, ca și consilierii mei, care au decis să facă acest pas spre administrație publică și care au simțit că a venit momentul să dea înapoi ceva societății, să se implice.

L-am ales pe Matei pentru că are o dublă experiență. Pe de o parte, a lucrat timp de 18 ani în privat, în bănci, dar are o solidă experiență de colaborare cu administrația publică din Europa Centrală și de Est, inclusiv din România. Principalii clienți ai lui Matei Creiveanu au fost municipii, administrații publice din toată regiunea. A inițiat și structurat finanțări municipale de peste 200 milioane de euro pentru municipii din România – Oradea, Brasov, Iasi, Craiova – și a asistat municipalități în utilizarea finanțărilor nerambursabile din partea UE, împreună cu instrumente de datorie publică, și a finanțat multe investiții locale de anvergură, precum Parcul Industrial Oradea. A finanțat alte proiecte de investiții mari în toată regiunea, la Ruse, Belgrad, în ultimii ani, dar și în alte țări (..)

În acest proiect de selecție, am constatat ca avem o viziune comună asupra dezvoltării Timișoarei. Este un pasionat de dezvoltare urbană, prin jobul lui este foarte bine conectat la toate ideile si strategiile moderne de dezvoltare urbană. Mă bucur foarte mult că am reușit să atragem în Primăria Timișoara cei mai buni profesioniști din România. (…)

Matei Creiveanu va avea trei obiective principale: să reducă din cheltuielile orașului, să crească veniturile și să valorifice patrimoniul nostru, împreună cu viceprimarul, și să crească calitatea serviciilor publice – curățenie, transport în comun, iluminat și spații verzi“.

Articole recente

Romgaz, profit DUBLU în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Veniturile ROMGAZ au crescut de peste trei ori, la 7,6 miliarde lei

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Tabără de voluntariat pentru salvarea a două case tradiționale din Sălaj

"Case Călătoare" este un proiect al cărui scop este salvarea şi punerea în valoare a patrimoniului vernacular de pe teritoriul judeţului Sălaj.

Muzeul Catedralei Ortodoxe Mitropolitane din Timișoara – tezaur de istorie și artă sacră

Obiectele expuse în Muzeul Catedralei Mitropolitane sunt o moștenire de credință lăsată din generație în generație pe care avem datoria să o păstrăm și să o transmitem mai departe peste veacuri celor care se vor închina în fața sfintelor altare.

Mai multe articole de același fel