fbpx
17.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEAproape 200 de elevi care învaţă despre gastronomie vor face stagii de...

Aproape 200 de elevi care învaţă despre gastronomie vor face stagii de practică şi consiliere profesională la USAMV Cluj-Napoca

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca va găzdui, timp de trei ani, în calitate de partener de practică cu Colegiul Tehnic de Alimentaţie Publică „Raluca Ripan”, 185 de elevi din clasele a XII-a, profilul „Tehnician în gastronomie”.

Primii liceeni au început deja stagiul de practică şi consiliere profesională la secţiile de Carmangerie, Panificaţie – patiserie şi Lactate, amplasate în staţiile pilot ale Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor.

Proiectul este finanţat din Programul Operaţional Capital Uman (POCU 2014-20220) și este susţinut prin Fondul Social European. Partenerul de practică este Agronomia Agro Food Innovation SRL, aparţinând USAMV Cluj-Napoca.

„Proiectul are drept obiectiv creşterea participării la programe de învăţare la locul de muncă a elevilor şi ucenicilor din învăţământul secundar şi terţiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potenţial competitiv şi din domeniile de specializare inteligentă. Competenţele profesionale dobândite, ca urmare a stagiilor de practică, vor contribui la pregătirea viitorilor specialişti în gastronomie. În aceste vremuri tulburi peste tot în lume, comunitatea are nevoie de hrană sănătoasă şi de specialişti care beneficiază de o pregătire de calitate”, a precizat șef lucrări dr. Lucian Cuibus, care se ocupă de administrarea Agronomia Agro Food Innovation şi este cadru didactic al USAMV Cluj-Napoca.

Pe parcursul stagiilor de practică, elevii vor fi familiarizaţi cu bunele practici din industria alimentară, cu un accent special pe produse locale de calitate superioară şi ecologice. De asemenea, sesiunile de practică se desfăşoară cu respectarea tuturor măsurilor de securitate şi siguranţă medicală, impuse de legile în vigoare în perioada pandemică.

Agronomia Agro Food Innovation procesează materii prime obţinute în fermele şi staţiunile universităţii, mai ales de la Ferma Cojocna, unde o parte din materiile prime au primit acreditare ecologică, iar aceasta reprezintă o garanţie a produselor locale de calitate, care sunt comercializate în magazinele USAMV Cluj-Napoca.

Ioana Pop

Articole recente

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Cod galben de viituri pe râuri din 24 de judeţe, până luni

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii şi viituri pe râuri din 24 de judeţe, valabilă în următoarele 22 de ore.

ANM: Atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică ce vizează 20 de judeţe

Vor fi averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, vijelii.

Mai multe articole de același fel