Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca va găzdui, timp de trei ani, în calitate de partener de practică cu Colegiul Tehnic de Alimentaţie Publică “Raluca Ripan”, 185 de elevi din clasele a XII-a, profilul “Tehnician în gastronomie”.

Primii liceeni au început deja stagiul de practică şi consiliere profesională la secţiile de Carmangerie, Panificaţie – patiserie şi Lactate, amplasate în staţiile pilot ale Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor.

Proiectul este finanţat din Programul Operaţional Capital Uman (POCU 2014-20220) și este susţinut prin Fondul Social European. Partenerul de practică este Agronomia Agro Food Innovation SRL, aparţinând USAMV Cluj-Napoca.

“Proiectul are drept obiectiv creşterea participării la programe de învăţare la locul de muncă a elevilor şi ucenicilor din învăţământul secundar şi terţiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potenţial competitiv şi din domeniile de specializare inteligentă. Competenţele profesionale dobândite, ca urmare a stagiilor de practică, vor contribui la pregătirea viitorilor specialişti în gastronomie. În aceste vremuri tulburi peste tot în lume, comunitatea are nevoie de hrană sănătoasă şi de specialişti care beneficiază de o pregătire de calitate”, a precizat șef lucrări dr. Lucian Cuibus, care se ocupă de administrarea Agronomia Agro Food Innovation şi este cadru didactic al USAMV Cluj-Napoca.

Pe parcursul stagiilor de practică, elevii vor fi familiarizaţi cu bunele practici din industria alimentară, cu un accent special pe produse locale de calitate superioară şi ecologice. De asemenea, sesiunile de practică se desfăşoară cu respectarea tuturor măsurilor de securitate şi siguranţă medicală, impuse de legile în vigoare în perioada pandemică.

Agronomia Agro Food Innovation procesează materii prime obţinute în fermele şi staţiunile universităţii, mai ales de la Ferma Cojocna, unde o parte din materiile prime au primit acreditare ecologică, iar aceasta reprezintă o garanţie a produselor locale de calitate, care sunt comercializate în magazinele USAMV Cluj-Napoca.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania