Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat, marţi seară, că a văzut cum Traian Berbeceanu ”şi-a luat la revedere de la funcţia de prefect”, după negocierile politice din coaliţie. ”Eu ştiu că e un om care nu fuge la greu, aşa că nu înţeleg unde se grăbeşte să plece”, a afirmat Cioloş, adâugând că formaţiunea pe care o conduce nu urmăreşte doar criterii de partid, în funcţii fiind nevoie de oameni competenţi, dar şi de continuitate.

”Am văzut că domnul Traian Berbeceanu şi-a luat la revedere de la funcţia de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numeşte prefecţi fiecare partid din Coaliţia de guvernare. Eu ştiu că e un om care nu fuge la greu, aşa că nu înţeleg unde se grăbeşte să plece”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Dacian Cioloş.  

Acesta afirmă că este nevoie de oameni competenţi în funcţii publice, iar PLUS nu urmăreşte doar criterii de partid.  

”Lăsând gluma la o parte, situaţia în care ne aflăm presupune ca în funcţii publice cu o responsabilitate mare să fie oameni competenţi, care au demonstrat că ştiu ce au de făcut şi e nevoie de multe ori şi de continuitate. Chiar dacă numirea în funcţia de prefect la Bucureşti revine PLUS, asta nu înseamnă că avem în vedere doar criterii de partid, ci în primul rând urmărim competenţa şi asumarea unor obiective, respectul pentru muncă şi empatia”, a mai scris Cioloş.  

Prefectul Capitalei Traian Berbeceanu a afirmat, marţi, cu privire la posibilitatea ca USR-PLUS să decidă cu privire la un nou prefect al Bucureştiului, că îi urează succes acestuia, oricine ar urma să fie numit. Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aş fi făcut faţă fără ajutorul vostru, al bucureştenilor, în primul rând, dar şi cu sprijinul total al colegilor din Prefectură şi al colaboratorilor din toate instituţiile. Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR – Plus, să fie unul dedicat total cetăţenilor municipiului Bucureşti, să fie o persoană care să respecte şi să aplice legea, dincolo de orice fel de interese. Să facă numai lucruri bune. Îi doresc succes viitorului prefect, oricine va fi să fie!”, a scris Traian Berbeceanu marţi pe Facebook. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania