fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEPeste 80 de concentratoare de oxigen vor ajunge în spitalele hunedorene

Peste 80 de concentratoare de oxigen vor ajunge în spitalele hunedorene

Publicat în

spot_img
spot_img

Opt spitale din județul Hunedoara vor primi 88 de concentratoare de oxigen individual, destinate pacienților diagnosticați cu COVID-19 care necesită un suport de oxigen imediat pentru susținerea funcțiilor vitale ale organismului.

Dispozitivele medicale vor fi livrate către spitalele din Petroșani, Vulcan, Geoagiu, Hunedoara, Hațeg, Deva, Simeria și Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad.

Concentratoarele de oxigen au fost achiziționate de Guvernul României, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar demersurile pentru livrarea lor la spitalele hunedorene au fost făcute de prefectul județului, Călin Petru Marian, și directorul DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel