Staţia smart de autobuz de pe bulevardul Coposu, de lângă Piaţa Teatrului, prima de acest fel din municipiul Sibiu, a fost pusă în funcţiune la sfârșitul săptămânii trecute.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit Primăriei Sibiu, structura din sticlă şi metal de zece metri lungime are iluminat propriu şi este conectată la internet pentru a asigura informarea călătorilor în format digital.

Pe ecranul tactil încorporat în staţie, călătorii vor găsi informaţii despre liniile de autobuz, conexiunile între trasee, orele de sosire în staţie a autobuzelor, obiective de interes turistic etc.

Pe pagina de start sunt afişate informaţii despre: orele la care vor sosi următoarele autobuze în staţie, conform programului de circulaţie; ora şi temperatura exterioară; pe banda galbenă din mijlocul ecranului vor fi afişate informaţii de larg interes public, transmise de Primăria Sibiu.

Paginile secundare includ: căutarea unei destinaţii: după introducerea unei destinaţii în Sibiu, programul va afişa rutele de autobuz care pot fi utilizate pentru a ajunge acolo, orarul acestor linii şi staţiile de pe rută; informaţii despre liniile de autobuz care trec prin această staţie, cu orele de sosire în staţie, cu staţiile de pe traseu, iar pentru fiecare staţie se afişează şi alte autobuze care trec prin aceasta pentru configurarea legăturilor; puncte de interes pentru turişti: prin intermediul unei hărţi interactive, turiştii vor putea afla ce obiective turistice sunt în zonă. Pe aceasta sunt figurate muzee, locurile pentru petrecerea timpului liber, precum şi instituţiile publice. Această secţiune va fi îmbogăţită şi actualizată în următoarea perioadă.

Staţia smart este protejată cu un sistem de camere video care supraveghează zona, scopul acestora fiind acela de a descuraja eventualele acte de distrugere.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania