Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bistriţa-Năsăud, Mihai Mureşan, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că în conformitate cu datele din prezent, 59 dintre unităţile de învăţământ ar trebui să îşi reia activitatea în scenariul verde, alte 58 în scenariul galben şi una singură ar fi în scenariul roşu, potrivit incidenţelor de infectare cu noul coronavirus comunicate de Direcţia de Sănătate Publică.

Mureşan a precizat că decizia finală va fi luată vineri, în funcţie de datele disponibile atunci referitoare la situaţia pandemică din fiecare unitate administrativ – teritorială.

“La noi, astăzi, sunt 59 în scenariul verde, 58 în scenariul galben şi una în scenariul roşu, dar situaţia se schimbă, ce am primit astăzi de la DSP nu mai seamănă cu datele de luni, în sensul de a se fi îmbunătăţit într-o anumită măsură. Asta înseamnă că, până vineri, lucrurile cu siguranţă vor fi altele. Fără niciun fel de discuţie, aceste date vor fi făcute cunoscute şcolilor şi fiecare va şti luni dimineaţa în ce scenariu începe, în funcţie de situaţia epidemiologică din localitatea respectivă. Eu pe situaţia de vineri o să mă pronunţ şi o să transmitem în şcoli această situaţie”, a explicat şeful IŞJ.

Singura şcoală din judeţ pentru care s-ar putea aplica scenariul roşu, având în vedere că incidenţa în localitate este de aproximativ 4 la mia de locuitori, este cea din comuna Milaş.

În mediul urban, în scenariul galben ar urma să se regăsească unităţile de învăţământ din municipiul Bistriţa şi oraşul Beclean.

Inspectorul şcolar general a adăugat că în această săptămână se fac verificări în toate şcolile în ceea ce priveşte dezinfecţia spaţiilor şi asigurarea stocurilor de măşti de protecţie şi de dezinfectanţi.

“În toată această săptămână, deja inspectorii sunt în sector pentru a urmări procesul de dezinfecţie şi de pregătire a spaţiilor de învăţământ din toate punctele de vedere, pentru că, chiar dacă ordinul comun încă nu a apărut, aceste măsuri cu privire la pregătirea spaţiilor, a stocurilor de dezinfectanţi, de măşti se vor regăsi cu siguranţă. Am cerut şcolilor să se pregătească din aceste puncte de vedere fără niciun fel de rabat, indiferent care va fi scenariul după care vor începe activitatea luni”, a mai declarat Mihai Mureşan.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania