Municipiul Alba Iulia va intra în scenariul roșu, începând de joi, ora 00.00, după ce rata de infectare cu COVID-19 a depăşit 3 la 1.000 de locuitori, ajungând la 3,36.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba a decis miercuri aplicarea măsurile restrictive prevăzute la această incidență.

Activitatea cu publicul a restaurantelor şi a cafenelelor în interiorul clădirilor este din nou interzisă. Începând de joi vor fi permise doar prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.

De asemenea, se interzic organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, precum şi organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc) atât în spaţii deschise, cât şi închise. Totodată, va fi interzisă desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

Se interzice circulaţia în interiorul oraşului pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Aceleaşi măsuri vor intra în vigoare şi în comuna Ciugud, unde rata de infectare la 1.000 de locuitori era miercuri de 4,30.

Măsurile stabilite se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia sau în funcţie de modificările intervenite în ceea ce priveşte rata de incidenţă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania