O garnitură de tren mărfar formată din cinci vagoane încărcate cu 100 de tone de huilă extrasă de la Mina Lonea a deraiat marţi seara de pe linia de cale ferată uzinală care face legătura între această exploatare minieră şi un punct de încărcare a cărbunelui de la Mina Petrila, în Valea Jiului, informează AGERPRES.

În urma deraierii, locomotiva şi patru vagoane cu cărbune s-au răsturnat, mecanicul şi ajutorul său reuşind să se salveze fără să păţească nimic.

Incidentul a avut loc pe o linie uzinală îngustă care trece pe la marginea oraşului Petrila.

“Avem o anchetă în desfăşurare. Ne bucurăm că nu sunt victime. (…) În locomotivă erau doar mecanicul şi ajutorul său. Nu au avut probleme. Când am vorbit cu ei, aseară, erau doar marcaţi de situaţia respectivă. Deoarece erau foarte emoţionaţi, vom discuta astăzi cu ei”, a declarat miercuri directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane.

Cauzele incidentului vor fi analizate în cadrul unei anchete interne, în acest fel urmând să fie stabilite şi împrejurările care au dus la deraierea mărfarului, în condiţiile în care calea ferată aparţine de CEH.

“Calea ferată nu are probleme în zonă. Trenul a deraiat, probabil că era mâzgă pe linie. Asta bănuim”, a adăugat Dioane.

În cursul zilei de miercuri se va trece la evaluarea pagubelor şi la efectuarea reparaţiilor necesare, urmând ca de joi activitatea de transport a cărbunelui să fie reluată cu o locomotivă de rezervă.

(FOTO: Pixabay.com)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania