fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVParcare din fonduri europene pentru turiştii care vizitează Cetatea Râșnov şi Dino...

Parcare din fonduri europene pentru turiştii care vizitează Cetatea Râșnov şi Dino Parc

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Râşnov a depus spre finanţare cu fonduri europene un proiect vizând realizarea unei parcări în Valea Cetăţii pentru turiştii care vin să viziteze principalele două obiective turistice din staţiune – Cetatea şi Dino Parc, a anunţat, joi, edilul Liviu Butnariu, potrivit AGERPRES.

„Deşi Cetatea este închisă pentru renovare de aproximativ un an, turiştii au venit, chiar dacă pentru Dino Parc, dar au vizitat şi Grădina Cetăţii, care este deschisă şi poate fi vizitată gratuit de turişti şi de aceea considerăm necesară această parcare”, a afirmat Butnariu într-o conferinţă de presă.

Valoarea proiectului este 11 milioane de lei, în acesta fiind cuprinsă şi restaurarea primei şcoli româneşti din Râşnov, precum şi amenajarea zonei de evenimente publice din Valea Cetăţii cu infrastructura necesară pentru spectacole.

„Lângă complexul de sărituri cu schiuri avem o zonă pe care am gândit-o ca zonă de agrement, cu o pistă de longboard, piste de biciclete şi un skate parc, proiectul este depus, este în evaluare şi are valoare de 1 milion de lei”, a mai spus Butnariu.

De asemenea, el a menţionat că, după adoptarea bugetului, va fi comandat un studiu de trafic pentru a vedea unde pot fi realizate piste de biciclete, deoarece interesul Primăriei este de a lega, prin aceste trasee, toate obiectivele turistice din oraş.

(FOTO: Cetatea Medievală Râşnov / Facebook)

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel