fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEPrimarul unei comune hunedorene a desființat Poliția Locală

Primarul unei comune hunedorene a desființat Poliția Locală

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul comunei Șoimuș, din județul Hunedoara, a decis desființarea Poliției Locale și înlocuirea polițiștilor cu câteva camere de supraveghere. El susține că, astfel, face o economie la buget de peste 400.000 de lei, bani care vor fi direcționați către proiectele de investiții aflate în derulare în comună.

Pe ordinea de zi a celei mai recente ședințe de Consiliu local a comunei Șoimuș s-a aflat și desființarea Poliției Locale, instituție pentru care edilul Mihai Gabriel Irimie nu mai vede niciun rost.

Primarul susține că decizia de a iniția acest proiect de hotărâre de consiliu a venit în urma consultării populației.

Mihai Gabriel Irimie – primarul comunei Șoimuș

„Am considerat că, având secție de poliție națională pe raza comunei nu mai era necesară existența poliției locale. Sumele rămase de la salariile acestor angajați vor fi folosite pentru cofinanțarea proiectelor pe care le avem derulare și care urmează să fie accesate. Cu alte cuvinte, vor merge în investiții pentru dezvoltarea comunității”, a spus primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, într-o postare pe pagina de socializare.

Primăria comunei Șoimuș avea în grila de salarizare cinci polițiști locali, pentru care plătea, anual, suma de aproximativ 400.000 de lei de la bugetul local. Potrivit primarului comunei, cu banii pe care îi plătea acestora într-o lună, aproximativ 60.000 de lei, va achiziționa camere video de supraveghere pe care le va amplasa în toate punctele vulnerabile din comună.

Primarul Mihai Irimie susține că o parte din cei cinci angajați ai Poliției Locale se vor pensiona, iar alții se vor angaja în mediul privat.

Edilul spune că această decizie este doar începutul pentru un plan mai amplu de reorganizare a activității administrației publice locale.

In ultima sedinta de consilu local s-a votat desfiintarea politiei locale , decizia de a initia acest proiect de…

Publicată de Mihai Gabriel Irimie pe Miercuri, 3 februarie 2021
Adrian Meitner

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

Dezbatere privind educația pentru sustenabilitate, sub egida Alianței Timișoara Universitară

Sub egida Alianței Timișoara Universitară (ATU), Universitatea Politehnica Timișoara a organizat și găzduit vineri, 12 aprilie 2024, în Sala Senatului, o dezbatere cu tema „Universitățile timișorene:  educație și acțiune pentru sustenabilitate”, la care au fost invitate, alături de instituțiile de învățământ superior, instituțiile autorității publice și reprezentanții mediului economic.