Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean din Zalău va fi reabilitată, modernizată și dotată cu mobilier de specialitate, urmând să fie construit și un corp nou de clădire și o cale de acces între cele două imobile.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Contractul pentru proiectarea și execuția acestui obiectiv de investiții a fost semnat miercuri de conducerea Consiliului Județean Sălaj.

Potrivit administrației județene, pentru acoperirea necesarului de servicii psihiatrice a întregului județ este necesară creșterea structurii funcționale a Secției de psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, suplimentarea numărului de paturi, fapt ce impune extinderea clădirii existente.

Va fi reabilitată, modernizată şi dotată construcția existentă, unde vor fi acordate servicii medicale de specialitate pentru 20 pacienți cronici. Spațiile existente vor amenajate cu saloane cu două paturi, cabinete medicale şi alte spaţii necesare şi dotarea lor cu mobilier de specialitate;

Clădirea secției va fi extinsă cu un nou corp de clădire, cu regim de înălţime D+P, care va găzdui un numar de 40 de paturi pentru bolnavii acuți adulți (separate pe sexe) și 20 de paturi de bolnavii acuţi copii. Acest corp de clădire va cuprinde toate spaţiile necesare desfăşurării activităţii medicale şi va fi dotat respectând normele pentru obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare şi asigurarea standardelor de calitate a serviciilor medicale.

De asemenea, va fi realizată o cale de acces între corpul existent și corpul nou pentru asigurarea circuitului funcţional şi flexibil al cadrelor medicale.

Valoarea investiţiei este estimată la aproximativ 27 milioane lei (inclusiv TVA), durata contractului fiind de 36 de luni, din care cinci luni servicii de proiectare și 24 de luni execuția efectivă a lucrărilor.

(FOTO: Consiliul Județean Sălaj)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania