Tania și Hella, cei doi elefanți găzduiți de Grădina Zoologică din Târgu Mureș, sunt adevărate vedete, iar astăzi directorul adjunct al instituției a spus că ambii au supraviețuit mult mai mult decât vârsta medie a elefanților crescuți în captivitate, care este de 42 de ani.

Kopacz András, directorul adjunct al Grădinii Zoologice din Târgu Mureș, a susținut o conferință de presă în care a vorbit atât despre cele două vedete, cât și despre infrastructura acestei grădini zoologice.

Referindu-se la cei doi elefanți, Kopacz András a spus că Tania s-a născut în anul 1974, iar Hella în 1967, asta însemnând că Tania are 47 de ani, în timp ce Hella are 54 de ani. Ambii au supraviețuit mult mai mult decât vârsta medie a elefanților crescuți în captivitate, care este de 42 de ani.

„Putem fi mândri de ei, sunt unici și, dacă îmi permiteți să spun așa, pot fi considerați cazuri istorice la Târgu Mureș”, a spus Kopacz András.

Directorul adjunct al grădinii zoologice târg-mureșene a arătat și părțile mai puțin plăcute ale instituției, spunând că structura actuală nu este favorabilă, că nu există posturi suficiente și adecvate, iar instituția lucrează preponderent cu zilieri. Dezavantajul este că anumite sarcini rămân neterminate, sau trebuie să se ocupe el personal. Directorul adjunct a vorbit pe scurt despre beneficiile noii organigrame, care prevede că Grădina Zoologică se va administra împreună cu Platoul Cornești, dar nu a oferit detalii, întrucât  structura organizatorică deocamdată este în consultare publică.

Referindu-se la planurile de viitor, a declarat că pe lângă extinderea efectivelor de animale, se dorește realizarea și a unor dezvoltări infrastructurale.

În ceea ce privește numărul vizitatorilor în timp de pandemie, directorul adjunct a specificat că acesta a scăzut față de anul trecut, s-au vândut cu șaptezeci de mii de bilete mai puțin. Aceasta se datorează faptului că instituția a fost închisă timp de două luni și jumătate. De la redeschidere, numărul de vizitatori este similar celui de anul trecut.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania