Semestrul II al anului şcolar 2020-2021 va începe luni în judeţul Sibiu în conformitate cu scenariile impuse de către rata de incidenţă cumulată pentru fiecare localitate.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu a anunţat vineri că, potrivit datelor prezentate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, DSP Sibiu şi Prefectura Sibiu, în data de 3 februarie, se va face şcoală în scenariul roşu într-o singură localitate din judeţ, în Alma, unde doar preşcolarii şi elevii din ciclul primar vor merge fizic la şcoală.

În scenariul galben, cu rata de incidenţă peste 1 la mie până la 3 la mie, sunt 24 de localităţi: Caşolţ, Micăsasa, municipiul Mediaş, Apoldu de Jos, Şelimbăr, Mag, Râu Sadului, Dârlos, municipiul Sibiu, Şeica Mică, Scoreiu, Nocrich, Valea Viilor, Bârghiş, Axente Sever, Şura Mică, Sadu, Dobârca, Apoldu de Sus, Hamba, Valchid, Hosman, Dumbrăveni, Copşa Mică. În aceste localităţi se vor prezenta la şcoală preşcolarii, elevii din ciclul primar, din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anul III profesională şi ultimul an al şcolilor postliceale.

Luni, 17.088 de elevi (25,02%) din cei existenţi în unităţile de învăţământ din judeţul Sibiu vor desfăşura ore online.

„Înainte de reluarea cursurilor, fiecare unitate de învăţământ preuniversitar/conexă/instituţie de învăţământ a stabilit spaţiile care pot fi folosite în procesul de învăţământ, precum şi spaţiul necesar ce va fi utilizat pentru izolarea temporară a cazurilor suspecte de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, identificate de cadrul medical din unitatea de învăţământ preuniversitar/conexă/instituţia de învăţământ sau persoana desemnată de conducerea unităţii/instituţiei”, a transmis ISJ Sibiu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania