Muzeul Mineritului din Petroşani a beneficiat de lucrări de reabilitare şi amenajare în cadrul unui proiect din fonduri europene de 4,94 milioane lei.

Lucrările a fost finalizate în luna august anul trecut, beneficiarul investiţiei fiind Primăria Petroşani.

Potrivit ADR Vest, a fost reabilitată clădirea muzeului, compusă din demisol, parter și pod, prin executarea unor lucrări de reparații, intervenții de consolidare și intervenții structurale, a fost realizată o platformă-ascensor pentru persoanele cu dizabilități locomotorii în zona accesului principal și a fost amplasat un lift interior care asigură accesul de la demisol până în pod. De asemenea, muzeul a fost dotat cu mobilier pentru expunerea și protejarea patrimoniului cultural și cu instalații, echipamente și dotări pentru asigurarea utilităților și a condițiilor de climatizare, siguranță la foc și antiefracție.

Proiectul a mai inclus amenajarea zonei exterioare – alei, trotuare, spații verzi, realizarea unei platforme betonate pentru prezentarea de exponate și un spațiu tip piațetă în fața clădirii.

Lucrările de reabilitare și amenajare la Muzeul Mineritului din Petroşani au fost realizate prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural.

(FOTO: ADR Vest)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania