Din cauza restricțiilor de călătorie din ce în ce mai limitative la nivelul Uniunii Europene, cauzate de pandemia de COVID 19 și a noii tulpini SARS COV-2, cele patru zboruri internaționale Ryanair care trebuiau să debuteze la finalul acestei luni vor fi amânate până în iulie anul acesta, a anunţat Primăria Oradea.

Decizia a fost luată din cauza restricțiilor de călătorie aplicate persoanelor care pleacă din România spre cele ţări țări unde urmau să se realizeze zboruri de pe aeroportul din Oradea: Italia, Marea Britanie și Germania.

Această amânare va presupune încheierea unui act adițional la contractul de finanțare pentru ajutorul de stat atribuit companiei Ryanair. Din aceleași motive, Comisia Europeană a prelungit posibilitatea acordării de ajutoare de stat pe schemele temporare COVID 19 până la finalul anului 2021.

Potrivit municipalităţii, în perioada imediat următoare, propunerea de act adițional și garanția bancară, care acoperă valoarea totală a ajutorului de stat și penalități, vor fi înaintate spre aprobarea Consiliului Local Oradea. Ambele documente vor acoperi noua perioadă de implementare a schemei de ajutor de stat.

În lipsa unor situații de forță majoră (înrăutățirea situației pandemiei etc.), obligațiile anunțate și asumate anterior vor fi realizate începând din luna iulie a acestui an, mizând pe o reducere a focarelor COVID 19 la nivelul țărilor de operare și accelerarea procesului de vaccinare anti COVID 19 la nivel național și european.

Începând cu luna decembrie anul trecut, compania Ryanair ar fi operat patru zboruri internaționale de la Aeroportul Oradea, cu două frecvențe pe săptămână pentru fiecare destinație. Destinațiile sunt: Londra (Stansted), Milano (Bergamo), Bologna și Dusseldorf (Weeze).

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania