21.8 C
Cluj-Napoca

Bărbatul care a trântit de pământ un copil într-un parc din Hunedoara, arestat pentru 30 de zile

Publicat:

Bărbatul de 29 de ani care a agresat duminică doi copii într-un parc din Hunedoara, pe unul dintre ei trântindu-l de pământ și provocându-i o fractură craniană, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

 “Tânărul a fost reţinut preventiv şi apoi prezentat magistraţilor Judecătoriei Hunedoara, care au dispus, în baza materialului probatoriu, arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile, sub aspectul comiterii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, violenţă în familie, tulburarea ordinii şi liniştii publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Agresorul a fost reţinut duminică după-amiază de poliţişti, după ce a trântit de pământ un copil de 13 ani şi apoi a lovit un altul, în vârstă de opt ani, la un loc de joacă din localitate.

Băiatul de 13 ani este fiul surorii concubinei agresorului, iar cel de opt ani, fiul concubinei.

Băiatul de 13 ani a suferit o fractură la cap şi este internat la Secţia de neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. “Copilul este în stare stabilă. Nu-i este viaţa pusă în pericol, în acest moment. Este internat la Neurochirurgie pentru supraveghere şi tratament. El are un traumatism cranian cu o fractură la osul occipital, care nu necesită intervenţie chirurgicală”, a explicat directorul medical al SJU Deva, dr. Lucian Miron. Copilul va rămâne în spital sub supraveghere medicală.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara şi Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul Primăriei Hunedoara au declanşat luni anchete sociale la domiciliile celor doi copii, de 13 ani şi de opt ani, care au fost agresaţi de un bărbat de 29 de ani, duminică după-amiază, într-un părculeţ din municipiu, informează AGERPRES.

Pentru familia copilului de opt ani, cu a cărui mamă agresorul trăieşte în concubinaj, s-a dispus deja măsura protecţiei în cadrul unui centru maternal din municipiul Hunedoara. În ceea ce priveşte familia băiatului de 13 ani, va fi luată o decizie după ce se va încheia evaluarea făcută de echipele de asistenţi sociali.

“Reprezentanţi ai DGASPC şi ai DAS Hunedoara s-au deplasat la domiciliile celor doi minori în vederea evaluării iniţiale. (…) Pentru prima familie (a copilului de opt ani – n.r.) s-a dispus măsura protecţiei în cadrul Centrului maternal din Hunedoara. Pentru familia copilului de 13 ani se vor dispune măsuri de protecţie, dacă se impune acest lucru”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al DGASPC Hunedoara, Cristina Sav.

Potrivit acesteia, bărbatul care i-a agresat pe cei doi copii la locul de joacă este concubinul mamei băiatului de opt ani. Femeia mai are un copil în vârstă de opt luni.

Copiii şi familiile acestora primesc consiliere psihologică din partea specialiştilor DGASPC Hunedoara.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img