fbpx
6.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEPrimăria Cluj-Napoca a achiziționat zece autobuze noi pentru transportul elevilor

Primăria Cluj-Napoca a achiziționat zece autobuze noi pentru transportul elevilor

Publicat în

spot_img
spot_img

Elevii clujeni din clasele primare beneficiază din nou, încep de astăzi, odată cu începerea semestrului al II-lea, de transport gratuit către și de la școlile unde învață, prin programul Autobuze Școlare, un proiect implementat în urma procesului de bugetare participativă.

16 autobuze vor deservi cele 14 trasee din municipiu, preluând elevii din cartierele orașului și aducându-i la școală. Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj Napoca au achiziționat recent zece autobuze școlare pentru elevi, tip Iveco Daily Feniksbus. Acestea corespund tuturor normelor europene în domeniu, pentru a oferi elevilor clujeni cele mai bune condiții de transport.

Potrivit Primăriei Cluj-Napoca, două autobuze au intrat în circulație de luni, iar restul vor intra pe trasee pe parcurs, după finalizarea procedurilor legale necesare.  Poliția Locală va asigura în continuare prezența a cel puțin unui polițist local în fiecare autobuz școlar, pentru ca elevii să se deplaseze la școală în deplină siguranță. Accesul elevilor se va face doar pe ușa din față și au fost instalate dispensere pentru dezinfectant. Polițiștii locali vor asista copiii la urcare/coborâre și la trecerea străzii, după care aceștia sunt preluați de profesori. În toate mijloacele de transport va fi obligatorie purtarea măștii de protecție.

De la startul proiectului și până în prezent, peste 180.000 elevi au fost transportați cu autobuzele școlare.

Noile autobuze achiziționate de municipalitate au o capacitate de transport de 33 locuri pe scaune fixe și sunt dotate cu sistem de aer condiționat pentru sezonul cald, sistem de supraveghere video în interior și exterior, sistem de urmărire prin GPS a vehiculului, sistem Wifi și 16 mufe USB montate pe peretele lateral dintre scaune, pentru încărcare dispozitive mobile.

Prețul unui autobuz este de 625.000 lei/ buc +TVA. Perioada de garanție este de 5 ani sau 250.000 de kilometri.

(FOTO: Emil Boc)

Ovidiu Petrovai

Articole recente

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

”Dăm Click pe România” a inițiat înscrierile prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Dăm Click pe România este un proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere prin care anual 4.000 de calculatoare recondiționate sunt donate către unitățile de învățământ care nu au echipamentele necesare de pe care elevii să poată învăța noțiune digitale de bază.

Rectorul UPET s-a înscris în PSD și candidează pentru Consiliul local Petroșani

Revenirea lui Sorin Radu în viața politică se întâmplă după mai bine de 4 ani în care rectorul a ales să se dedice în totalitate mediului academic

Mai multe articole de același fel