Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, a reacționat după cazul șocant petrecut duminică într-un parc din municipiu, când un băiat de 13 ani a fost trântit de pământ de tatăl altui copil.

Dan Bobouțanu condamnă cu fermitate incidentul petrecut într-un loc de joacă din oraş şi solicită toleranţă zero pentru astfel de fapte din partea instituţiilor abilitate.

„Am vizionat cu stupoare imaginile care arată cum un bărbat din Hunedoara ridică în aer un copil, îl trânteşte la pământ cu putere, apoi pleacă, fără să se uite o clipă în urmă, apoi ia alt copil pe care, de asemenea, îl trânteşte la pământ. Primăria municipiului Hunedoara nu avea cum să prevină o astfel de faptă şi nici nu avea cum să reacţioneze rapid din două motive:  primul – este vorba despre o faptă penală imposibil de anticipat; al doilea – începând din martie 2020, de la instituirea stării de urgenţă, Poliţia Locală Hunedoara se află sub coordonarea Poliţiei Municipiului Hunedoara. Sunt şocat de cele petrecute. M-am interesat şi eu de starea copilului şi se pare că este stabilă. Sper ca băiatul şi să îşi revină din toate punctele de vedere. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă nu am fi montat şi acolo suprafaţă din tartan şi am fi mers pe clasicul beton sau pe soluţia unui covor de cauciuc, ori a unei simple mochete?! Cred c-am fi avut o tragedie. Mâine (luni – n. red.) mă voi întâlni cu reprezentanţi ai Poliţiei Municipiului Hunedoara şi ai Poliţiei Locale cărora le voi solicita suplimentarea patrulelor de ordine publică în zonele locurilor de joacă, pentru că sunt din ce în ce mai multe astfel de locuri şi, dovedit lucru, din păcate, e nevoie şi de patrule de poliţişti”, a declarat primarul Hunedoarei.

Citește și

SCENE ȘOCANTE LA HUNEDOARA | Copil trântit cu putere de un părinte furios

VIDEO | Bărbatul care a trântit de pământ un copil într-un parc din Hunedoara, dus în arestul IPJ. Astăzi va fi prezentat magistraților

Copilul trântit de pământ într-un parc din Hunedoara a suferit o fractură la cap

(FOTO: Primăria Hunedoara)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania