Primarul Dominic Fritz a anunţat, marţi, rezilierea contractului de proiectare pentru reabilitarea zonei Piaţa Victoriei (Operei) din Timişoara, edilul estimând că abia din anul 2024 s-ar putea lucra efectiv în teren, informează AGERPRES.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Fritz a explicat că firma braşoveană care a câştigat în anul 2018 concursul de realizare a proiectului de reabilitare a Pieţei Victoriei, declarată monument istoric de Ministerul Culturii, nu a putut prezenta în termen documentaţia, iar administraţia locală a fost nevoită să ia decizia rezilierii contractul.

“Acest contract a fost câştigat în februarie 2018 de o firmă din Braşov, care era obligată să predea un DALI cu toate avizele, în termen de 60 de zile, dar nu s-a întâmplat. (…). Documentaţia a fost revizuită de patru ori. (…). În octombrie 2020, Direcţia Dezvoltare a propus rezilierea contractului, vechea conducere nu a fost de acord, iar acum a căzut în sarcina mea să reziliez contractul”, a spus Dominic Fritz într-o conferinţa de presă.

Primarul va propune Consiliului Local ca în negocierile pentru bugetul local să fie prevăzut un concurs de arhitectură pentru Piaţa Victoriei şi străzile adiacente, care nu au fost cuprinse în primul proiect.

“Piaţa Victoriei rămâne o prioritate pentru noi şi propunerea pe care o voi face consiliului local este să prevedem un concurs de arhitectură, să îl finalizăm până anul viitor, în 2023 să lucrăm la proiectul tehnic şi în 2024 să începem lucrările, poate chiar mai devreme. Dar nu vom lăsa reabilitarea zonei unei singure firme, lucru care ar fi o premieră pentru Timişoara. Este tot ceea ce merită această zonă”, a detaliat Dominic Fritz.

(SURSA FOTO: Primăria Timișoara)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania