Primăria Bistrița va semna un acord de parteneriat cu asociația germană Ein Herz Fur Streuner e.V., care va asigura, pentru o perioadă de zece ani, cu posibilitatea prelungirii, gestionarea adăpostului de câini comunitari din Bistrița, a anunțat marți primarul municipiului, Ioan Turc.

Asociația se va ocupa de hrana, vaccinarea antirabică și polivalentă, microciparea, sterilizarea și deparazitarea animalelor, de toate tratamentele medicale, carnetele de sănătate și pașapoartele necesare în caz de adopție externă. Tot asociația va plăti salariul medicului veterinar și al personalului selectat pentru a deservi adăpostul, întreținerea și modernizarea spațiilor și costurile campaniilor de informare și sterilizare a câinilor cu proprietari de pe raza municipiului.

Primăria Bistrița va asigura plata utilităților (electricitate, internet, apă curentă, canalizare, vidanjare, servicii de salubritate) și capturarea câinilor fără stăpân de pe raza municipiului, în limita capacității adăpostului, eutanasierea câinilor sănătoși fiind interzisă.

Adăpostul va fi deschis de luni până vineri, între orele 9:00 – 15:00, iar sâmbătă şi duminică, între 9:00 – 14:00, cu posibilitatea vizitării de către publicul larg.

Adăpostul Primăriei Bistrița găzduiește în prezent 120 de câini fără stăpân.

“Acordul de parteneriat va respecta cadrul legal în domeniu, iar patrupedele vor avea în adăpostul de la Bistrița condiții mai bune până la găsirea unui stăpân, fiind încurajate adopții atât în ţară, cât şi în străinătate”, a declarat primarul Ioan Turc.

(FOTO: Ioan Turc / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania