Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a solicitat firmei Electrica Distribuţie Transilvania Sud să traducă şi în limba maghiară contractele de furnizare a energiei electrice, motivând că o parte a populaţiei din judeţ nu cunoaşte foarte bine limba română.

”Ştiind foarte bine că o mare majoritate a populaţiei din judeţul Harghita nu cunoaşte limba română şi va trebuie să încheie contract de prestări servicii pe o piaţă liberalizată, am solicitat ca să fie bilingv, cel puţin în judeţul Harghita, acest contract. Pentru că, s-a văzut, şi eu la primul vaccin am primit un certificat, o coloană era în limba română, cealaltă coloană în engleză, deci de ce nu se poate ca în judeţul Harghita să fie bilingv şi acest contract?”, a spus CsabaBorboly, într-o înregistrare postată pe Facebook.

El a precizat că va solicita ajutorul parlamentarilor UDMR pentru rezolvarea acestei doleanţe a cetățenilor județului, întrucât compania Electrica Distribuţie Transilvania Sud nu a răspuns nici afirmativ și nici negativ la această solicitare a C.J. Harghita.

35250Raspuns-Consiliul-Judetean-Harghita2Febr2021

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania