O echipă de studenți reprezentând Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a obținut premiul „runner-up” al concursului internațional de studii de caz organizat de Georgetown University din Washington DC.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit UBB, echipa formată din studenții Domokos Ferenc (Management, anul 2), Csenteri András Gergely (Informatică economică, anul 2), György Ákos (Finanțe și bănci, anul 3) și Izsák Réka (Finanțe și bănci, anul 3) a avut o performanță excepțională în faza grupelor, devansând echipele unor universități de renume, precum City University of Hong Kong sau Universidad Panamericana, ajungând în final pe locul doi al grupei după echipa reprezentând Maastricht University din Olanda. Finala competiției a fost câștigată de către echipa de la University of Toronto din Canada.

Concursul internațional de studii de caz “McDonough Business Strategy Challenge” a avut loc în perioada 2 – 6 februarie anul acesta, în mediul online, și a întrunit 19 universități de prestigiu cu profil economic de pe continentul american, european, asiatic și australian. Europa a fost reprezentată de trei echipe universitare, printre care și echipa clujeană. Echipele participante au avut sarcina de a elaborara o strategie detaliată pentru Medical Society Consortium on Climate & Health, o organizație americană non-profit.

Pe lângă premiul “runner-up”, echipa UBB a câștigat și premiul special al competiției „People’s Choice Award” pentru cel mai bun video de introducere.

Echipa UBB a fost coordonată de către prof. dr. Szász Levente, conf.dr. Györfy Lehel-Zoltán și lect.dr. Rácz Béla-Gergely.

Ediția din 2021 a organizată de McDonough School of Business a Georgetown University a reprezentat a doua ocazie când o echipă studențească a UBB-FSEGA câștigă un premiu la această competiție, după premiul „runner-up” obținut în anul 2019.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania