Uzina Mecanică Orăștie va relua producția militară după o întrerupere de peste 14 ani, a anunțat luni conducerea societății.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Cu o tradiție de zeci de ani în spate în industria de armament, UMO reîncepe producția specială și va livra grenade de mână defensive.

“Unul din obiectivele mandatului meu de director al Uzinei Mecanice Orăștie a fost introducerea în portofoliul produselor noastre a celor din producția specială. UMO reîncepe producția specială,  cu “Grenada de mâna defensivă”, în colaborare cu Uzina Mecanică Mija. Astăzi (luni – n. red.) am primit prima comandă. Este începutul unei colaborări pe termen lung, UM Orăștie este un partener serios, ne dăm tot interesul pentru a ne ridica la nivelul așteptărilor”, a declarat directorul general al UMO, Ovidiu Vlad.

Uzina Mecanică Orăştie este o societate de stat aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri – Direcția Industria de Apărare. Potrivit site-ului societății, UMO și filiala Prelmec SA au 115 de angajați, iar activitatea de producție se desfășoară în două ateliere – de prelucrare mecanică și de structuri metalice sudate.

(FOTO: Uzina Mecanică Orăștie)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania