Cinci cabinete de vaccinare vor deveni operaționale în județul Mureș pentru vaccinarea anti-COVID-19 cu AstraZeneca. Campania de imunizare va începe în 15 februarie, a anunțat miercuri Prefectura Mureș.

Două cabinete de vaccinare vor fi în Târgu Mureș – Casa de Oaspeți a Primăriei, str. Plutelor, nr. 2, iar restul în Iernut – sala de sport de pe strada Iuliu Maniu, nr. 4, Sărmașu – sala de sport de pe strada Dezrobirii, nr. 5, și Ungheni – Căminul Cultural.

Odată cu deschiderea celor cinci fluxuri, în județul Mureș vor funcționa, în total, 15 cabinete dedicate vaccinării populației din etapa a doua.

Înscrierea pentru vaccinare se poate face începând de astăzi și se adresează persoanelor care fac parte din etapa a II-a – bolnavi cronici și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Potrivit Prefecturii Mureș, în județ au fost vaccinați 9.169 de angajați din sistemul medical, 10.520 de persoane cuprinse în etapa a doua de vaccinare și 1.912 persoane din centrele sociale și rezidențiale. La data de 10 februarie, se află în curs de administrare 1.061 doze de vaccine împotriva COVID-19. De la începutul campaniei de vaccinare, în județul Mureș au fost înregistrate cinci reacții adverse ușoare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania