21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEDominic Fritz: “Salariile în sectorul public sunt prea mici pentru cei care...

Dominic Fritz: “Salariile în sectorul public sunt prea mici pentru cei care au chef de muncă şi prea mari pentru unii care freacă menta”

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul Dominic Fritz a declarat, marţi, că salariile bugetarilor sunt prea mici pentru cei care sunt dornici de muncă şi prea mari pentru cei care ”freacă menta” şi că mulţi dintre cei care şi-au depus dosarele pentru postul de administrator public al municipiului s-au retras din competiţie când au aflat că salariul ar fi de doar 17.000 de lei brut, informează AGERPRES.

El s-a referit la candidaţii care au aplicat şi care veneau din mediul privat, subliniind şi că unii dintre cei care lucrează acum alături de el fac “un fel de voluntariat”.

“Pentru mulţi, salariul a fost chiar la o limită pentru manageri care vin din privat. 17.000 de lei brut nu e o sumă foarte impresionantă, iar dacă vorbim de poziţii de directori, unde suma scade şi mai mult, pentru unii care lucrează în privat nu mai devine fezabil. Inclusiv în cazul celor care lucrează cu mine, este aproape voluntariat, în comparaţie cu unde lucrau înainte. Unii şi-au şi retras candidatura, când au aflat salariul. Cred că avem paradoxul în România, că salariile în sectorul public sunt prea mici pentru cei care au chef de muncă şi sunt prea mari pentru unii care sunt deja în sistem şi care freacă menta”, a afirmat Dominic Fritz.

Articole recente

Romgaz, profit DUBLU în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Veniturile ROMGAZ au crescut de peste trei ori, la 7,6 miliarde lei

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Tabără de voluntariat pentru salvarea a două case tradiționale din Sălaj

"Case Călătoare" este un proiect al cărui scop este salvarea şi punerea în valoare a patrimoniului vernacular de pe teritoriul judeţului Sălaj.

Muzeul Catedralei Ortodoxe Mitropolitane din Timișoara – tezaur de istorie și artă sacră

Obiectele expuse în Muzeul Catedralei Mitropolitane sunt o moștenire de credință lăsată din generație în generație pe care avem datoria să o păstrăm și să o transmitem mai departe peste veacuri celor care se vor închina în fața sfintelor altare.

Mai multe articole de același fel